Welcome to Laboratorium X-21

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Wakacje

Alechemik

Użytkownik
Punkty z reakcji
0
Punkty
6
Zamierzam w lipcu pojechać na wakacje. Odwiedzę Siedlce, Warszawę, Łódź/Toruń, Wrocław, Strzelin, pałac w Kopicach. Co polecacie na tę wielką wyprawę? :)
Cele:
-zwiedzanie;
-odwiedziny ludzi;
-zbieranie minerałów;
-urban exploration.

Infernal

Aktywny użytkownik
Punkty z reakcji
35
Punkty
28
Siedlce to Polska B do kwadratu. Rozsypujące się rudery przesiane PRLowską płytą. Północ miasta jest paskudna i zapuszczona, południe jest już nieco lepsze. Poza ścisłym centrum absolutnie nic wartego obejrzenia, samo centrum generalnie jakoś piękne nie jest, chyba że jarają Cię obdrapane kamienice obklejone z każdej strony paskudnymi reklamami. Kluby są pełne obszczymurów ze wszystkich okolicznych wioch, unikać jak ognia. Jak chcesz się bawić w stalkera, to generalnie trzymaj się linii kolejowych, nie gwarantuję jednak, że nie dostaniesz po ryju. Masz survival guide.

Missile

Jebanz pedał
Punkty z reakcji
27
Punkty
28
ODDAJCIE NAM SB I SYGNATURY, FASZYSTOWSKIE ŚWINIE
Strona internetowa
kowekvsapap.ru
Zamysł spoko, ale poza Siedlcami również Łódź bym sobie odpuścił. 100% mur i beton, z tego co rozumiem Ty z namiotem jedziesz - w Łodzi nigdzie go nie rozstawisz, żeby trafić na jakąś łąkę czy nieużytek musiałbyś jechać daleko za miasto, najbliżej chyba w okolicach Pomorskiej (na samym jej końcu, to w zasadzie wylot z Łodzi). Ostatni raz byłem tam jakieś 3 lata temu - brzydkie miasto, zero zieleni, same bloki i kamienice, na głównej ulicy (Piotrowskiej) stoją porozwalane budynki w trakcie rozbiórki, które ktoś zapomniał "rozebrać" do końca. Nie poletzam. Ponoć ostatnio Łódź mocno się rozwija, ale w jakiś optymizm był nie popadał, bo tam po prostu gorzej już być nie mogło. Jeśli jednak się skusisz - poza Manufakturą nie mam nic do polecenia. Ale kamieni tam nie pozbierasz.

Wrocław - poletzam, możesz sobie rozbić namiot w wielu miejscach, np. na łąkach/lasach na Biskupinie - 10 minut od centrum miasta. W chuj rzeczy do zwiedzania. Za dużo żeby mi się chciało pisać.

Strzelin - byłem przejazdem, wydawał się ok, zwykłe miasto, ni to ładne, ni to piękne. Nie wiem co tam jest do oglądania, jak chcesz jakieś zamki itp oglądać to raczej Bolków (chyba nawet w lipcu jest zlot czarownic i gotów) albo Czocha w Leśnej. Możesz też jechać do Wałbrzycha szukać złotego pociągu, tylko uważaj bo to w 100% trzeci świat.

Kopice - ni znom

Generalnie bylebyś nie zahaczył o Legnicę (wpierdol od cyganów) i będzie ok. Trip brzmi fajnie, szanuję. Tylko się myj w rzekach/jeziorach albo wpierdalaj się na jakieś kampingi o ile znajdziesz. Czym podróżujesz? Pociung, auto, autobus, na stopa?

No i skoro już będziesz na Dolnym Śląsku to polecam trochę dodać sobie trasy i jebnąć się do Świeradowa albo Szklarskiej Poręby - góry są naprawdę fajne. W schronisku przekimasz się nawet za darmo jak masz własny śpiwór, pokój kosztuje jakieś 10-30zł tylko na weekendy brak miejsc - czeba rezerwować wcześniej. Namiot w górach też przejdzie, tylko rozbijaj tak żeby nikt nie widział. Szlaki są zawsze zaznaczone i rozrysowane, ciężko się zgubić więc luzik. Góry mamy w Polszy naprawdę urodziwe, a i kamieni nazbierasz.

Alechemik

Użytkownik
Punkty z reakcji
0
Punkty
6
Missile post_id=1512 time=1496751142 user_id=48 napisał:
Zamysł spoko, ale poza Siedlcami również Łódź bym sobie odpuścił. 100% mur i beton, z tego co rozumiem Ty z namiotem jedziesz - w Łodzi nigdzie go nie rozstawisz, żeby trafić na jakąś łąkę czy nieużytek musiałbyś jechać
Gdzie pod namiot, tam pod namiot. W Łodzi będę w motelu. Siedlce i Łódź to po prostu odwiedziny znajomych.
Strzelin - byłem przejazdem, wydawał się ok, zwykłe miasto, ni to ładne, ni to piękne. Nie wiem co tam jest do oglądania
Szmaragdy kolego ;).
Kopice - ni znom
Pałac w Kopicach.

Podróżował będę różnie, raz pociąg, raz bus.

Lou

Użytkownik
Punkty z reakcji
5
Punkty
18
Zaczynam urlop za tydzień...
...ale nigdzie nie jadę.

¯\_(ツ)_/¯

Alechemik

Użytkownik
Punkty z reakcji
0
Punkty
6
Zaczynam urlop za tydzień...
Ja dopiero jadę 12 sierpnia bo łatwiej mi to układa resztę spraw.
Jadę zobaczyć wpierw Warszawę w weekend, potem do kumpla na parę dni do Giełczyna, gdzie jest park krajobrazowy, potem Łódź, Wrocław. Następnie jadę pod namiot szukać kamieni szlachetnych na wzgórzach Strzelinskich, a potem Zabrze i Gdańsk gdzie będzie konferencja Lashtal Press. Czyli od 12 do 2 jestem niedostępny, chyba że ktoś będzie w okolicy chciał się napić piwa.