Welcome to Laboratorium X-21

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Steins;Gate

Sölve

Piorun Kurwisty
Członek ekipy
Punkty z reakcji
75
Punkty
28
omh33q1.png
Steins;Gate to japońska powieść wizualna, na jej podstawie wyprodukowano też amino o tym samym tytule. Dzieło należy do serii "Science Adventure", na którą składają się też "Chaos;Head", "Robotics;Notes", "Chaos;Child" i "Steins;Gate 0". Fabuła opowiada o grupce przyjaciół, która wspólnymi siłami stworzyła mikrofalówkę mogącą wysyłać wiadomości w przeszłość. Po jakimś czasie okazuje się, że nie tylko oni zainteresowani są tą technologią… Członkowie Laboratorium Gadżetów Przyszłości, a w szczególności Okabe Rintaro, muszą stawić czoła beznadziei, jaką ciągnie za sobą nieuchronność losu.
Przeczytałem VN, obejrzałem anime i muszę przyznać, że to jedna z moich ulubionych serii. Każda ze ścieżek porusza i zmusza do przemyśleń. Gorąco polecam i animu, i VN (to najbardziej).

Omni

Użytkownik
Punkty z reakcji
1
Punkty
6
Niewątpliwie jest to klasyka. Ogladałem anime, jako jedno z pierwszych, jakieś 5e u mnie to było. I powiem tak. Oglądało mi się super. Ale już po oglądnięciu nie zostało tak we mnie na dłużej. Ale obejrzeć niewątpliwie warto, bo jest fajne, ładne i ciekawe.

Infernal

Aktywny użytkownik
Punkty z reakcji
35
Punkty
28
[audio]https://dl.dropboxusercontent.com/u/5331527/mp3/06%20Adrenaline.mp3[/audio]
Prawdopodobnie dalej najlepsze animu jakie widziałem. Świetna kreska, świetne postacie, świetna muzyka i świetna (choć nie bez błędów) fabuła. W sumie zabieram się za rewatch już od roku, bo sporo minęło odkąd widziałem fartuszek "I <3 CRT".

No i daga, otoko da.

Missile

Jebanz pedał
Punkty z reakcji
27
Punkty
28
ODDAJCIE NAM SB I SYGNATURY, FASZYSTOWSKIE ŚWINIE
Strona internetowa
kowekvsapap.ru
Oglądałem, za namową Infernala. Jedne z najlepszych animu jakie widziałem, choć muszę przyznać że zbyt wielu nie widziałem. :E Pierwsze odcinki były przyzwoite, ale dupy nie urywały. Oglądało się przyjemnie, lecz gdybym musiał czekać na każdy odcinek tydzień to możliwe że po 3-4 bym odpuścił. Ale że mogłem oglądać jeden za drugim... Wkręciłem się w to bardzo mocno i polecić mogę każdemu, kto ma dość mechów, guma-kulka-no-jutsu i innych kamehameha - jest to świetna odskocznia od tych tematów. Całość zrealizowana jest świetnie, nie ma się czego przyczepić - rzadko się zdarza anime na tak wysokim poziomie. Szczególnie mocno do gustu przypadła mi kreska. Fabuła - tu nic nie trzeba nawet mówić. Reszta również bez zarzutu.

Z nieco innej beczki, oglądał ktoś film pełnometrażowy? Warto zawracać sobie nim głowę czy odpuścić?

Sölve

Piorun Kurwisty
Członek ekipy
Punkty z reakcji
75
Punkty
28
Oglądałem film, warto. Naprawdę warto :)