Omni
Użytkownik
- Punkty z reakcji
- 1
- Punkty
- 6
Jako, że właśnie dojebałem sobie ładunek wybuchowy podczas przeszukiwania szafki w teleglitchu i tym samym zmarnowałem ostatnią godzinę mego życia, to sądzę, że warto by było tu zapytać szanowne grono pedagogiczne o to czy napierdala w jakieś rogue'y i jeśli nawet tak, to jakie i czy poleca.
Definicja rogue'like'a- gra, która wykorzystuje ukryte skłonności samobójcze, masochistyczne i autodestruktywne gracza, upierdalając go na najprzeróżniejsze sposoby w momencie gdy temu wydaje się, że coś osiągnął, cofając go do punktu startu. Wykorzystuje także lenistwo i głupotę gatunku ludzkiego, który mógłby sobie zapisywać grę bez przeszkód, ale nie chce mu się wejść do folderu z grą i ich samoręcznie wyciągnąć.
JA POLECAM MOTZNO:
FTL. Ale to wszyscy znają, "dzieci wiedzą o co chodzi" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Darkest Dungeon- symulator zwiedzania przez 4 dobranych jegomościów kompleksu piwnic w których zaszył się Alchemik. Można pokurwieć, ocipieć i złapać różne choroby w trakcie gry, jak np. Stulejka.
Zupełnie jak wyżej wspomniany jegomość.
Tutaj proszę, drużyna śmiałków znalazła Alchemika.
Alien RL Stara szkoła, dobre bo Polskie. Opowiada o losie normalnego człowieka, co wylądował na stacji pełnej Woody'ch Allenów i usiłuje przeżyć. Jest zielono, jest zrobione w ASCII, czego więcej chcieć.
Ups, to nie to...
Potem wrzucę resztę polecajek, bo mie się nie chce.
Definicja rogue'like'a- gra, która wykorzystuje ukryte skłonności samobójcze, masochistyczne i autodestruktywne gracza, upierdalając go na najprzeróżniejsze sposoby w momencie gdy temu wydaje się, że coś osiągnął, cofając go do punktu startu. Wykorzystuje także lenistwo i głupotę gatunku ludzkiego, który mógłby sobie zapisywać grę bez przeszkód, ale nie chce mu się wejść do folderu z grą i ich samoręcznie wyciągnąć.
JA POLECAM MOTZNO:
FTL. Ale to wszyscy znają, "dzieci wiedzą o co chodzi" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Darkest Dungeon- symulator zwiedzania przez 4 dobranych jegomościów kompleksu piwnic w których zaszył się Alchemik. Można pokurwieć, ocipieć i złapać różne choroby w trakcie gry, jak np. Stulejka.
Zupełnie jak wyżej wspomniany jegomość.

Tutaj proszę, drużyna śmiałków znalazła Alchemika.
Alien RL Stara szkoła, dobre bo Polskie. Opowiada o losie normalnego człowieka, co wylądował na stacji pełnej Woody'ch Allenów i usiłuje przeżyć. Jest zielono, jest zrobione w ASCII, czego więcej chcieć.

Ups, to nie to...

Potem wrzucę resztę polecajek, bo mie się nie chce.