Welcome to Laboratorium X-21

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

NOiSE

Sölve

Piorun Kurwisty
Członek ekipy
Punkty z reakcji
75
Punkty
28
„NOiSE” to jednotomowa manga, wcześniej wspomnianego przeze mnie autora, Tsutomu Niheia, która jest prequelem zachwalanego przeze mnie „Blame!”. Opowieść traktuje o Susono Musubi, młodej policjantce żyjącej w cyberpunkowym Mieście. Bohaterka prowadzi sprawę dotyczącą zaginięć dzieci. W trakcie przeszukania jednego z bloków, zostaje porwany jej partner, Clawsa. W trakcie swojego dochodzenia napotka wielu wrogów, których całkowite wytępienie może okazać się niemożliwe…
Jako ciekawostkę mogę dodać, że Musubi znajduje Emiter Wiązki Grawitacyjnej, ale nie w takiej postaci, w jakiej miał go Killy. Również gorąco polecam. Mangi Tsutomu Niheia to moje ulubione komiksy, więc mogę mieć problem z obiektywną oceną, ale jestem pewien, że każdemu fanowi cyberpunku się spodoba.

Seria cyberpunkowych mang Tsutomi Niheia: