„NOiSE” to jednotomowa manga, wcześniej wspomnianego przeze mnie autora, Tsutomu Niheia, która jest prequelem zachwalanego przeze mnie „Blame!”. Opowieść traktuje o Susono Musubi, młodej policjantce żyjącej w cyberpunkowym Mieście. Bohaterka prowadzi sprawę dotyczącą zaginięć dzieci. W trakcie przeszukania jednego z bloków, zostaje porwany jej partner, Clawsa. W trakcie swojego dochodzenia napotka wielu wrogów, których całkowite wytępienie może okazać się niemożliwe…
Jako ciekawostkę mogę dodać, że Musubi znajduje Emiter Wiązki Grawitacyjnej, ale nie w takiej postaci, w jakiej miał go Killy. Również gorąco polecam. Mangi Tsutomu Niheia to moje ulubione komiksy, więc mogę mieć problem z obiektywną oceną, ale jestem pewien, że każdemu fanowi cyberpunku się spodoba.
Seria cyberpunkowych mang Tsutomi Niheia:
Jako ciekawostkę mogę dodać, że Musubi znajduje Emiter Wiązki Grawitacyjnej, ale nie w takiej postaci, w jakiej miał go Killy. Również gorąco polecam. Mangi Tsutomu Niheia to moje ulubione komiksy, więc mogę mieć problem z obiektywną oceną, ale jestem pewien, że każdemu fanowi cyberpunku się spodoba.
Seria cyberpunkowych mang Tsutomi Niheia: