Welcome to Laboratorium X-21

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Fate/Zero

Valentino

Użytkownik
Punkty z reakcji
0
Punkty
6
Ktoś-coś? Jedno z moich ulubionych, ale to gówno warte stwierdzenie, bo nie widziałem jeszcze anime, które uznałbym za słabe-
Oh wait. Znajoma pokazała mi wczoraj "Nanbaka Prison".

Zaskakująco emocjonalne, wspaniały Caster, dużo ładnej walki i bohaterowie, którzy obchodzą.

Sölve

Piorun Kurwisty
Członek ekipy
Punkty z reakcji
75
Punkty
28
x0yBsMt.jpg

Fate/Zero opowiada o losach siedmiorga mistrzów wybranych do walki w czwartej wojnie o Graala. Główną postacią, na której skupia się serial animowany, jest Kiritsugu Emiya, zabójca magów wynajęty przez rodzinę Einzbernów. Potężny ród pragnie tym razem zdobyć mityczne naczynie, które potrafi spełniać życzenia. Fate/Zero opiera się na powieści o tym samym tytule, a cała historia dzieje się dziesięć lat przed wydarzeniami z Fate/stay night.
Jedna z moich ulubionych serii, gorąco polecam. Mogę tylko dodać, że powieści są przetłumaczone na j. angielski i śmiało można po nie sięgnąć (co zresztą sam zrobiłem). Relacja między Kiritsugu i Saber jest o wiele bardziej normalna niż ta, która łączyła Shiro i Saber, więc warto to zobaczyć :D
SEEEEIBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Omni

Użytkownik
Punkty z reakcji
1
Punkty
6
/Zero jest całkiem całkiem, w porównaniu do Night i reszty, to wogóle wysoka kultura.Nie żeby było to dla mnie arcydzieło, ale ogólnie podobało mie siem.
Najciekawsze dla mnie było jak na początku nie lubiłem Kireiego i gilgamesza, a później zostali moimi ulubionymi postaciami z całego anime, postacie zaś które z początku mi przypadły do gustu vice versa :D

Sölve

Piorun Kurwisty
Członek ekipy
Punkty z reakcji
75
Punkty
28
Muad'Dib napisał:
/Zero jest całkiem całkiem, w porównaniu do Night i reszty, to wogóle wysoka kultura.Nie żeby było to dla mnie arcydzieło, ale ogólnie podobało mie siem.
Najciekawsze dla mnie było jak na początku nie lubiłem Kireiego i gilgamesza, a później zostali moimi ulubionymi postaciami z całego anime, postacie zaś które z początku mi przypadły do gustu vice versa :D
Przeczytaj powieści, będziesz miał lepsze odniesienie do rozgrywających się tam zdarzeń. Chociaż i tak anime całkiem dobrze oddaje książki.